Terug naar voorjaar 2010

2010 Voorjaarwebsite-Ad&Trudy

Reisverslagen overwinteren februari tot eind april 2010

Het was dan wel fris in Benidorm met nachtvorst en veel regen én sneeuw in Barcelona!!! Jawel... Spanje.. toch.. ?? Maar niet getreurd, achter glas was het heerlijk. Benidorm heeft doorgaans veel Nederlandse, Engelse en Duitse overwinteraars, die komen voor het milde klimaat in de winter. Het is er dan erg gezellig. En als de zon er is, zitten de terrasjes meteen gezellig vol. De boulevard is het fietsen waard. Er zijn hier veel Nederlandse restaurants en bars. Er worden in Benidorm twee veel gelezen krantjes in het Nederlands verspreid, vol met allerlei nieuws, wetenswaardigheden, acties, aanbiedingen van Nederlandse winkels en restaurants, Nederlandse artsen hulp, etc. Er wordt daar in Benidorm veel georganiseerd door de actieve Nederlandse horeca.

Benidorm is bekend door zijn strand en zijn klimaat. Minder bekend is de mooie omgeving van Benidorm met Albir, Finistrat, Denia, Altea, Alfaz d’El Pi en andere leuke stadjes met leuke winkeltjes, restaurantjes  en terrasjes. Een gebied met weinig hoogbouw zoals in Benidorm.

Gedurende ons verblijf hebben we vaak de (vouw-)fiets genomen naar Albir en Altea. We vonden deze stadjes leuker en gezelliger dan het “grote” Benidorm. Als het weer het toe laat is het hier leuk fietsen op het fietspad langs de boulevard. Ook hier bevinden zich weer vele Nederlandse restaurantjes en zelfs een echte Nederlandse “petatzaak”. En...het ijs was ook hier weer heerlijk en daar hebben we dan ook regelmatig van geproefd (om de smaak zeker maar niet te vergeten!!).  Na de relatief koude februari-maand werd het in maart langzaam aan beter. De zon kwam steeds vaker te voorschijn en de temperatuur steeg dan soms tot wel tot 26 graden. Heerlijk, daar waren we immers voor gekomen!

Albir, met zijn promenade, winkeltjes, restaurantjes, ....

Guadalest&Polop

         poppenhuismusea

Benidorm en omgeving, achter glas .....

2010 Benidorm campings 2010 Almafra

Boulevard en omgeving Benidorm....

Finistrat 2010 de Middeleeuwse Jaarmarkt

Zoals jullie reeds wisten heeft Trudy een hobby (tick???) met Poppenhuizen. Hier in de buurt van Benidorm, in Polop en Guadelest, bevinden zich een paar zeer bekende musea met prachtige poppenhuizen. In de Nederlandse krantjes in Benidorm vonden we de adressen en natuurlijk zijn we daarna op zoek gegaan.

Daar we met de hondjes niet binnen mochten moest Trudy de musea in haar “uppie” bewonderen en bleef ik buiten een terrasje onveilig maken. Geen gekke ruil, toch? Vooral door de vele foto’s kreeg ik achteraf toch een goed beeld wat daar te zien was. De foto’s hierboven spreken voor zich....

In deze periode hebben we verder de middeleeuwse jaarmarkt van Finistrat bezocht. Alle medewerkers liepen in middeleeuwse klederdrachten en het centrum van het stadje was helemaal in stijl aangekleed. Er waren daar veel lekkere dingen te koop en leuke stalletjes en middeleeuwse activiteiten. Erg leuk en gezellig! Volgend jaar gaan we zeker nog eens terug.

(Klik op de zwarte balken onder in de foto’s voor meer foto’s)

Op een koude dag zijn we naar Denia gereden

Guadalest Castel

Voor andere Musea in de regio klik hier


2010 Almafra 2010 Benidorm campings