Terug naar voorjaar 2010

2010 Voorjaarwebsite-Ad&Trudy

Reisverslagen overwinteren februari tot eind april 2010

Tijdens ons verblijf op El Raco hebben we de campings in de omgeving bekeken. We zijn daarbij bijna tot in Cartegena gereden om de vermelde overwintercampings uit de boekjes te bekijken.

Allereerst werden dat de campings in het zuiden, als La Manga en La Marina bezocht. Beide campings lagen relatief dichtbij Catagena, een heel stuk zuidelijker van Benidorm.

- La Manga leek in de boekjes heel mooi en groot. Uiteindelijk viel de camping tegen door de jaarplaatsen van de Spanjaarden, die er een zooitje van hadden gemaakt. Verder lag deze camping relatief ver van het stadje en waren de plekken niet echt groot. De camping zelf was wel groot met alle noodzakelijke voorzieningen en schoon sanitair.

- La Marina was een mooie camping, doch de plekken waren niet groter dan bij El Raco. Het sanitair was evenals El Raco perfect. Hier was de afstand naar het stadje wel op een redelijke fietsafstand gelegen. Tijdens onze reis waren we nog een paar gesloten campings tegen gekomen die direct als wintercamping afvielen.

-Toen uiteindelijk nog Armanello, een camping langs de invalsweg naar Benidorm.

De campings Armanello in Benidorm,

La Manga en La Marina zuidelijker, als mogelijk alternatief voor                                                                                                El Raco

We waren hiernaar verwezen door mensen die we op onze kustreis langs de marina’s en campings hadden ontmoet. Deze zou een stuk goedkoper zijn dan El Raco. Toen we Armanello bekeken was de lagere prijs wel duidelijk verklaarbaar als het gevolg van een stuk mindere kwaliteit.... De foto’s hiervan spreken voor zich.


Camping Cap Blancx in Altea

Camping La Marina

Camping Armanello

Camping La Manga

2010 Benidorm

De camping Cap Blancx aan de boulevard van Albir/Altea hadden we vorig jaar ook al eens bekeken. Deze camping was voor ons afgevallen door het gemis van een (verwarmd) zwembad. De zee lag als het ware voor de ingang van de camping en bij de ingang waren douches geplaatst om je af te spoelen als je in zee had gezwommen. Maar voor de winter was dit natuurlijk geen alternatief! De camping was vrij rommelig en van duidelijk mindere kwaliteit dan Raco en de plekken waren relatief klein. Er stonden daar echter wel vele Nederlandse overwinteraars. Er werd daar veel creatief werk gedaan binnen allerlei hobbyclubs, die tijdens ons verblijf in Benidorm ook regelmatig op de zondag hun producten presenteerden. Wij zijn er in deze periode ook op een regenachtige zondag in februari wezen kijken. Het was erg knap wat ze daar tijdens de winterperiode allemaal gemaakt hadden en de sfeer was gezellig.

2010 Benidorm