Terug naar voorjaar 2010

2010 Voorjaarwebsite-Ad&Trudy

Reisverslagen overwinteren februari tot eind april 2010

Almafra was onze eerste camping in Benidorm, Volgens de boekjes leek dit een geschikte camping voor ons. De praktijk was echter anders. Het bleek een kale camping met super kleine plekken te zijn. Een camping die ons erg tegen viel. Toen Trudy de dag na aankomst, in afwijking van de boekjes, voor alle services ook nog eens apart moest gaan betalen was dit de aanleiding om snel weer te vertrekken.

We besloten eerst op zoek te gaan naar het VVV van Benidorm, waarna we op basis van de campinglijst van het VVV een aantal campings in de omgeving hebben bekeken. Maar onze eisen waren hoog: het moest een 15 €-camping worden, mét verwarmd zwembad, én waar hondjes welkom waren én met grote plekken. Uiteindelijk werd het El Raco op 10 minuten fietsen tot het centrum  van Benidorm en de boulevard.


De receptie van El Raco werd deels bemand door Vlaams sprekende  receptionisten en een Spanjaard die naast Spaans en Engels ook een paar woordjes Nederlands kon spreken. De camping was op dat moment grotendeels vol. De “Vlaming” beloofde ons uitgekozen plekje, bij uitzondering, één dag voor ons vast te houden. De volgende middag arriveerden wij op El Raco. Wij hadden een van de nog vrije 80 m2 plekken achterin de camping gekozen (625), midden tussen de jaarplaatsen van de Engelsen. Het bleek een rustig plekje te zijn, maar ver van de ingang van de camping om onze hondjes 3x daags uit te laten. Maar, alle voordeel heeft zijn nadeel, toch? Onze auto konden we daar gelukkig op een van de camperplekken zetten achterin de camping. Dat scheelde weer  ruimte op onze kampeerplek. In de beginperiode was het weer relatief fris. We hebben daar in februari zelfs nachtvorst gehad en veel regen. Het heeft in die periode in Spanje meer geregend dan in totaal over de laatste 2 jaren samen!

Camping Almafra

Camping El Raco Benidorm

De week met Marian, Bo en Marino

De week met Marian, Marino en Bo was erg gezellig. Ze troffen het uitstekend met het weer. Later bleek dat ze de beste week van februari hadden gehad! Marian en Marino sliepen in de slaapcabine in de voortent, terwijl Bo in de caravan sliep. Het was die nachten erg koud met een paar nachten -2 tot -4 gr vorst. We hadden, toen we hoorden dat de kans bestond dat ze zouden komen, al wat extra dekbedden en dekens van huis meegenomen èn goede luchtbedden. Die kwamen nu goed van pas. Maar overdag in de zon was het heerlijk! We zijn naar Guadalest geweest om daar de grotwoningen uit de folders te bezichtigen. Maar dat lukte niet, we konden ze helaas niet vinden daar de weg in Guadalest was opgebroken..... en...... we hadden geen idee waar die woningen toen precies lagen. Uiteindelijk zijn we na wat omzwervingen maar omgekeerd en terug gereden naar La Nucia waar we heerlijk op een terrasje in de zon hebben gezeten (zie foto’s). Tijdens een volgende vakantie hebben we  de huisjes van Guadelest  dan wel gevonden. Toen bleek ook dat we nog een heel stuk verder hadden moeten doorrijden. Helaas was het deze keer niet gelukt.

Een weekje logeren na een turbulente                    reis.....